hadith of the day

pendokong

23 March 2011

ambang SPM 2010 >> released on 23rd of March 2011 I

Untuk Pertama Kalinya Keputusan SPM Boleh Diketahui Melalui SMS - mStar Online

PETALING JAYA: Untuk pertama kalinya dalam sejarah peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), calon-calonnya boleh memperolehi keputusan melalui sistem pesanan ringkas atau SMS.

Untuk melakukannya, apa yang perlu dilakukan ialah menaip SPM SEMAK, kemudian diikuti oleh nombor kad pengenalan dan selepas itu nombor calon sebelum mengirimnya kepada 15888.

Perkhidmatan ini akan diaktifkan selepas jam 10 pagi Rabu sehingga tengah malam 30 Mac.

Lembaga Peperiksaan Malaysia berkata dalam satu kenyataan pada Selasa, para calon juga boleh memperolehi keputusan mereka dari sekolah masing-masing selepas jam 10 pagi.

Seramai 467,970 calon telah menduduki peperiksaan itu tahun lalu yang berlangsung dari 23 November sehingga 20 Disember.

Untuk mendapatkan penjelasan lanjut mengenai cara menggunakan perkhidmatan SMS tersebut secara lebih lanjut, calon-calon bolehlah melayari http://apps2.moe.gov.my/

no 2~ tuu...

nota sneakers : SPM 2007 telah tiga tahun berlalu, tapi rasa macam sekejap sahaja dan kini sudah tiba ke SPM 2010, selepas ini 2011 dan seterusnya. Lepasan SPM dalam keluarga kali ada tiga orang, dua orang sepupu, termasuk adik pertama saya yang mungkin sudah tiba di sekolahnya, MRSM Kepala Batas menaiki KTM dari KL Sentral jam 8pm semalam. Masing-masing persaingan sihat kot~.Setangkai doa ku panjatkan agar beliau bisa memperoleh keputusan yang cemerlang... Ameen~


No comments:

Post a Comment

jangan lupa untuk tinggalkan jejak!!!

Related Posts with Thumbnails